Свети Стефан Дечански

2015. година

    Пред божићне празнике јавила се једна породица старешини храма, (која жели да остане непозната широј јавности) која би желела да помогне уређење Св. Храма. Породица је веома честита и поштена, није од новопечених богаташа кој и само за себе грабе и згрћу, не видевши никога око себе. Протјереј Новак Петровић,старешина храма када је чуо са колико средстава желе помоћи. Предложио је да се замене сви постојећи прозори на храму, који су били толико лоше урађени 2007.г. да када киша пада са ветром, вода цури низа зидове у храму. Породица је одмах прихватила. Црквеноопштински управни одбор је ову вест прихватио са великом захвалношћу.
    Прозори су урађени од алуминијумског материјала, браон боје, грил стаклом са пресеком траке жуте боје у виду крста, шест прозора се отварају остали су фиксирани. Иста породица са учешћем Снежане Дукић с породицом, купила је комплет једнобојне тепих стазе за читаву цркву.
    Прозоре је радила фирма из Смедерева уз посредство Дејана Стојића (лимара) из Ковина.
    До великих васкршњих празника обновљено је у храму доста богослужбених утвара и инвентара.
    Купљено: нови сасуди, престони крстови, свештеничка одежда, прекривач за престоно јеванђеље, свештеничка кадионица, чираци, богослужбене књиге, круне за венчање, кандила испред иконостаса и трона Пресвете Богородице и др.
    Исповест свештенства одржана је у Дубовцу 20. марта. Васкршњи празници протекли су скромно уз слабу посету богослужењима.
    Свакодневно се служи јутрење у 7 час. Вечерње у 18 час. недељом и празницима Св. Литургија у 9 час.
    У будућности планирамо прикупљање новчаних средстава за ограђивање порте око храма. Потребна су велика новчана средства.
    Велико хвала свима који помажу на било који начин уређење и одржавање храма Св. Стефана Дечанског у Ковину.

почетна
- - - - - - -
дешавања
- - - - - - -
галерија
- - - - - - -
историјат
- - - - - - -
путовања
- - - - - - -
контакт