Свети Стефан Дечански

2018. година

    Божићни празници прослављени веома свечано, уз велики број присутне мале деце. Бадњи дан температура од 15 до 18 степени.
    Домаћин бадњака био је, угледни парохијанин и домаћин Господин Милорад Кузмановић са породицом.
    Јануарски празници прослављени уобичајено у храму и школама. Исповест свештенства Арх.намесништва ковинског обављено је у Гају. Први дан Васкрса, организовано је такмичење деце у туцању васкршњих јаја.
    Прво место награда је Библија, друго место награда је Охридски Пролог, треће место награда је Свето Писмо - Нови Завет. Мај, јун и јул веома кишовито време. Пшеница са веома лошим родом. Поменути месеци у храму обављено само четири крштења.
    Свакодневно се служи вечерње: лети у 18.час. зими у 17.ч. Св.Литургија недељом и празницима у 09.час. изузев крсних слава када се Св.Литургија служи у 07.час. Јако лоша посета богослужењима.
    Господин Станиша Поповски - парохијанин, са својим грађевинским машинама, уредио је паркинг простор испред храма, за паркирање аутомобила парохијана који долазе у Св.Храм.
    Август месец веома топло и спарно време. Жетва сунцокрета у велико обављена до Преображења, такође берба грожђа између Преображења и Велике Госпоине. Ђакон Мирослав Насковић рукоположен је 17.јуна у чин презвитера, а постављен је за пароха у селу Лазареву код Зрењанина.
    Почетком октобра храм је добио на дар благочестиве породице, која не жели да се спомиње. Полијелеје постављали: Срђан Качина - црквени одборник (главни и одговорни) за естетику. Саша Недељковић - црквени одборник (одговоран за повезивање струје). Драган Бојовић - црквени одборник, Зоран Мунћан - парохијанин, Срђан Константиновић - парохијанин и моја маленкост протојереј Новак Петровић.
    Пре постављања полијелеја, храм је окречен у висини до прозора, кречио Горан Стојановић. Август, септембар и октобар нема кише, страшно суво да се не може орати за сетву пшенице.
    Још једном Слава Богу за све, и хвала свима који било шта доприносе на уређењу храма и порте.
    Хвала сваком појединцу од косача порте до било које физичке и материјалне помоћи.

почетна
- - - - - - -
дешавања
- - - - - - -
галерија
- - - - - - -
историјат
- - - - - - -
путовања
- - - - - - -
контакт